Başçavuş Ali Kaya'nın adını kullanan sahte astsubay yakalandı

Haber Giriş : 30 Ağustos 2006 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde bir kişi, Şemdinli olaylarında mahmkum olan Jandarma Başçavuş Ali Kaya adına düzenlenmiş 2 sahte askeri kimlikle yakalandı.

Kocaeli'den Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne kız arkadaşını bulmak için gelen 31 yaşındaki Murat Harbi, Orhanlar Mahalle Muhtarı Nihat Eken'in yanına giderek Şaziye adında birini aradığını söyledi. Muhtar Eken, kişiler hakkında bilgi veremeyeceklerini belirterek, Harbi'den kim olduğunu belgelemesini istedi. Harbi de, muhtara üzerindeki askeri kimliğini gösterdi. Kimliğin sahte olduğunu anlayan Muhtar Eken, olayı polise bildirdi.

Polis ekipleri tarafından yakalanan Murat Harbi, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Üst araması sırasında Murat Harbi'nin üzerinden Şemdinli olayları sonrası mahkum olan Jandarma Başçavuş Ali Kaya adına düzenlenmiş 2 sahte askeri kimlik ve bir kurusıkı tabanca bulundu.

Harbi'nin, Jandarma Başçavuş Ali Kaya'yı televizyonlarda devamlı gördüğü için bu ismi seçtiği belirtildi. İfadesi alınan Murat Harbi, sağlık kontrolünün ardından adliyeye çıkarıldı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber